Köftenin İçi Sulu Sulu Dışı Çıtır Çıtır Olsun… Lezzet Sırrını, Ustası Verdi!

Lokantalarda, kebapçılarda pişerken etrafa mis gibi kokular yayan o köfteyi yapmanın birkaç püf noktası var. Fakat esas dikkat edilecek nokta köftenin kabarması için 1 kilo kıymaya 1 tatlı kaşığı karbonat eklenmesi…

Bir diğer püf nokta ise pişen köftelerin çatalla değil maşayla sıkmadan çevrilmesi… Çatalla çevrilen köfteler içinin suyunu kaybedeceği kuru ve lezzetsiz olacaktır çünkü çatal henüz pişmemiş olan köfteye battığı anda içindeki suyu dışarı verecektir.

KÖFTE YAPIMI İPUÇLARI

  • Kıyma seçimi ile işe başlayalım. Lokantaların kullandığı kıymalar tek tip olmaz. Dana ve kuzu kıyma karışık kullanılır. Özellikle dana döş eti çok lezzetlidir.
  • Soğanı rendelemek yerine doğrayıp suyunu sıkılmalı.
  • Sarımsak ilavesi unutulmamalı.
  • Baharat olarak karabiber, kimyon ve bazen de kırmızı toz biber kullanılmalı. Köfte harçları, köfteye yapay bir tat veriyor, kullanılması tercih edilmemeli.
  • Köfte ele bir eldiven geçirilip uzun uzun yoğrulmalı.
  • Ev köftesinin aksine lokanta köftesinde yumurta ve galeta unu pek tercih edilmez. Kullanıp kullanmamak isteğinize bağlı.
  • Köfteler ızgarada pişirilemiyorsa döküm tava tercih edilmeli.
  • Çatalla çevrilen köfteler içinin suyunu kaybedeceği kuru ve lezzetsiz olacaktır çünkü çatal henüz pişmemiş olan köfteye battığı anda içindeki suyu dışarı verecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir